ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Αν μια τοποθεσία μπορούσε να προσφέρει θάλασσα με τα χαρακτηριστικά λίμνης, βουνό καλυμμένο από πυκνό δάσος και εννέα μοναδικά νησάκια, θα συνεχίζατε να έχετε ενδοιασμούς για την καλοκαιρινή σας εξόρμηση;
Εκτός από τα γαλανά νερά και το φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες της περιοχής, μια από τις δυνατότητες που προσφέρονται στον επισκέπτη είναι και η βαρκάδα ως το Διάπορο, το μεγαλύτερο από τα εννέα νησιά της Βουρβουρού, που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τον οικισμό. Εκεί θα δείτε τα πιο καθαρά και γαλαζοπράσινα νερά της Μεσογείου και παράλληλα θα ανακαλύψετε τις πιο απόκρυφες ακρογιαλιές της Χαλκιδικής.
Όσοι πάλι τρέφετε μια ιδιαίτερη προτίμηση στο βουνό μπορείτε να περπατήσετε τα μονοπάτια του επιβλητικού Ίταμου για να απολαύσετε από την κορυφή του τον μαγευτικό κόλπο της Βουρβουρού και ίσως αν σταθείτε τυχεροί να αντικρίσετε κάποιο ξένοιαστο ζαρκάδι ή να διακρίνετε τα ηλιόλουστα κεραμιδόσπιτα του Αγ. Νικολάου. Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε τον οικισμό του διδακτικού προσωπικού του Α.Π.Θ. ο οποίος αποτελεί υπόδειγμα πρότυπου οικισμού σε πανελλήνια κλίμακα καθώς επικρατεί  απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον.
Η περιοχή διαθέτει σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, πιτσαρίες, καφετερίες, Bar, Beach Bars, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, είδη λαϊκής τέχνης, ημερήσιο ελληνικό και ξένο τύπο κ.λ.π., ενώ στον Άγιο Νικόλαο (6,5 χλμ), θα βρείτε Κέντρο Υγείας, φαρμακεία, Αστυνομικό Τμήμα, και ΕΛΤΑ.

Πρόσθετες Πληροφορίες